2011. november 26., szombat

Breaking Dawn beszámoló!


Elnézést a hosszúsága miatt, megpróbáltam visszafogni magam, és tő mondatokat írni, ami néha összejött, néha nem. :/


És ne feledjétek, hogy tegnap volt friss!!


Film

Tegnap immár harmadik alkalommal volt szerencsém megtekinteni az Alkonyat filmek negyedik darabját, a Hajnalhasadást.
Az első alkalomra szinte már nem is emlékszem, csupán halovány foszlányok villannak be előttem. Az egész olyan volt, mintha álmodnék. Szó szerint. Reggel nem voltam biztos benne, hogy megnéztem a filmet, de a pattogatott kukorica maradéka biztosított efelől.
Az Újhold óta kissé szkeptikus vagyok a Twilight filmekkel kapcsolatban. Az egy fekete pont volt az éltembe, és úgy hiszem a sorozat történetében is. A Napfogyatkozás már valamivel pozitívabb csalódás volt, de még ott is voltak hiányosságok, nem jól megoldott dolgok.
Szóval, elég lehangoltan, izgalommentesen közelítettem meg a mozit, november 17.én, este 11 órakor. Hangulatfokozóként az este elején a Soundtrack albumot hallgattam, ami kicsivel megnövelte a lelkesedésemet a film iránt.
De ugorjunk is egy kicsit, addig a pontig, amíg beúszik a Summit vérvörös felirata, s Kristen, párdon, Bella monoton hangon el nem regéli nekünk a könyvből oly’ jól ismert idézetet. Megszokhattuk, hogy a filmek ilyen momentummal indítanak, hisz ez volt az utolsó két film koncepciója is. Jó taktika, és szerintem hatásos is.
Nagyon tetszett, hogy rögtön Jacobbal indított a sztori.(Kicsit féltem, hogy ismét azzal akarják lekötni a nézőt, hogy Taylor izmos felsőtestét mutogatják, de hála Istennek csak egy ilyen jelenet volt a filmben.) A farkassá válása nem volt meglepő, mivel a trailer során már láthattuk, hogy ez fog következni, de ettől függetlenül szuper volt.
Kicsit felgyorsítom magam, mert előre látom, ha minden apró kis részletbe belemennék, akkor itt ülhetnénk másnap estig, amit szerintem senki nem szeretne.
A következő jelenet, ami igazán bejött, az Edward visszaemlékezése. Tökéletes volt a helyszín, és az elgondolás is, miszerint Edward a nőt megtámadni készülő férfit öli meg. Biztos voltam benne, hogy a nőci lesz az áldozat, holott olvastam a könyvet, amiből szintén kiderült, hogy Eddie csupán gonosz embereket ölt meg. (Lehet nem ártott volna újraolvasnom a könyvet a film előtt?)
Aztán jött az esküvő. Vagyis előbb Bella rémálom esküvője, ami nekem jobban tetszett az eredetinél. Mind a ruha, mind a vendégek öltözete, és a magasból alászálló vörös rózsák is gyönyörűen mutattak a képernyőn. Hatásos volt Edward véres szája és a sok hulla, aminek a tetején az ifjú pár állt. Végre egy kis vámpírság!
Na, de, térjünk is vissza az esküvőre. Teljes mértékben könyv hű volt az egész. Alice túldíszítése valóban már-már kissé habos-babosnak tűnt, de ha az ember tisztában van a könyv részleteivel, nem gondolja azt, hogy ez egy újabb amerikai giccs esküvő díszlete. Sok kritikában olvastam ezt a vádat, ezért hangsúlyozom ki, hogy ez a könyvben is így volt, szóval ezt jól adták vissza.
Egyáltalán nem tetszett Bella belépője. Túl volt izgulva, és a szorongáson kívül semmilyen más érzelem nem volt fellelhető az arcán. Könyörgöm, ha a leendő férjünk szívből jövően mosolyog ránk, akkor eresszünk már meg egy félmosolyt, vagy valamit! Ezen a részen én csak nevetni szoktam, mert iszonyat rossz.
Az eskütétel jól kitalált, és a felcsendülő zene passzolt az alkalomhoz. Jó volt kicsit nosztalgiázni.
A csók szép, de túlságosan hosszú, ami kicsit frusztráló lesz egy idő után. Tudom, biztosan én vagyok az egyetlen, aki ezt negatívumként látja, de néha a kevesebb több.
Az abszolút kedvenc részem a pohárköszöntők. Külön díjat érdemelne Billy Burk, aki valami frenetikusan hozza a durci apa szerepét. Jessica megszólalása is könnyfakasztó, és Renee dala is vicces hatást kelt. És ne felejtsük el Emmettet sem…haláli egy fazon, és végre volt szerepe!!!!
Esme megható beszédet mondott, csak úgy, mint Edward. (Utálom Bellát! xD)
Tényleg felgyorsítom magam, mert így soha nem lesz vége.
A nászút szépen kivitelezett volt. Külön öröm, hogy hallhattam Edwardot(Robot) portugálul beszélni.
A szex jelenetek éppen annyit mutattak, amennyit kellett, ám az ágy széttörése egy kissé elbaltázott lépés volt. Jobb lett volna, ha csak a visszaemlékezésből tudjuk meg a dolgot, mert így muris volt az egész.
Edward programjai viccesek voltak, és muris volt Bella elcsábító hadművelete is. Be is jött neki végül. (Kis mázlista.)
A terhességről csak annyit, hogy a vámpírsokkon nagyon sokat nevettem. (Gratula Rob, jól megoldottad!)
Nagy ugrás…..Jacob meglátogatja Cullenéket. Kristen sminkje valóban borzalmas. Tényleg úgy néz ki, mint egy hullajelölt.
Jacob-Edward párbeszéd. Eddie ismét papucsba ment át, amit utálok. Legyen már férfi és álljon ki magáért!!!!
A következő jelenet Kristen-Taylor párosáé volt. Taylor úgy, ahogy kell, lejátszotta Kristent. Nem volt nagy jelenet, de Taylor mindent beleadott és győzött. (Nekem egyébként ő tetszett a leginkább a filmben, de erről majd később.)
És a kulcsjelenet, ami először frusztráló volt, majd 3x-i nézésre őrületes. Elképesztő, hogy a New Moon óta mennyit fejlődött a számítógépes technika, s ezzel együtt a farkasok kivitelezése. Nagyon jól volt a grafikájuk, bár a gondolatátvitellel való kommunikálásuk elég érdekesen volt megoldva. Ijesztő volt. Tudom, hogy nagyon nincs rá más mód, hogy megszólaltassák a vérfarkasokat. Meglátásom szerint nem kellett volna eltorzítani a hangjukat, elegendő lett volna simán leszinkronizálni őket. Viszont a jelenet maga az egyik kedvencem, főleg, hogy Jacob fellázad Sam ellen, s kiválik a falkából, hogy egyedül védelmezze meg Bellát. És külön öröm, hogy Seth is nagyobb szerepet kapott, ugyanúgy, mint Leah.
A következő kedvenc jelenetem, mikor Edward végre a sarkára áll, és kiosztja Bellát. Végre kimondta, amit gondol, nem törődve azzal, hogy Bellának talán fájdalmat okoz. (Aztán mégis bocsánatot kér, ami tök felesleges. Bella vegye már észre magát néha!)
A vérivás rész viszolyogtató volt számomra.:S
Ugrás….Edward hallja Nessie(itt még nem tudjuk, hogy fiú e, vagy lány) gondolatait. Megható jelenet! Mindkét színész jól teljesít benne.
Jacob kis félrevezető akciója szívfacsaró. Én nagyon sajnálom szegényt. Olyan magányos. Sehol nincs úgy igazán otthon, és látszik rajta, hogy legszívesebben világgá menne, csakhogy Bella miatt nem teheti meg. Önzetlen nagyon, úgyhogy, aki eddig nem szimpatizált vele(jó magam is így voltam ezzel), azt most arra kérem, hogy egy kicsit legalább szeresse szerencsétlent.
A névválasztásnál már megint nem értettem Bellát. Mi a jó büdös francnak Jacobtól kérdezi meg, hogy tetszik-e neki a baba neve? Ember, Edward a férjed, a gyereked apja, az ő véleménye számítson!!! A fiúk reakciói a Renesmee név hallatán aranyosak. Jacobon látszik, hogy nem igazán jön be neki ez a – valljuk be – nem túl kreatív név, Eddie viszont, mint egy igazi apuka, örömmel fogadja felesége kreálmányát. Cunci mindkét srác! :)
A szülés! Hát…gyerekek, brutál. Pont elegendő, amennyit mutattak. Se többet, se kevesebbet!
Jó ötlet, hogy Bella szemszögéből látjuk az egészet. Ahogy Jacob biztatja, hogy maradjon életben, s mikor Ed kirágja belőle a babát….húha…az ember szája is tátva marad. Iszonyatosan jó!!! Ez kellett már az Alkonyat-filmeknek. Egy kis izgalommal vegyített vér és káosz! :D
Kis szívmelengető képsor, mikor Edward(Rob) a kezében tartja a kisbabát, és Bella mosolyogva nézi őket.
Bella halála és újraélesztése. Váó! Nem is találok rá szavakat. Nem tudtam, hogy Rob képes ilyen kétségbeesésre. Fantsztikus!! Az ember legszívesebb ordítana, hogy: Bella, kelj már föl az Istenit! Lúdbőrös vagyok akárhányszor látom ezt a jelenetet, és főleg meghallom azt a hangot.
Jacob bevésődése 5*ös! Gyönyörű a kivitelezés, bár sajnálom szegény Taylort. Mindenki elkönyvelte őt pedofilnak, holott ez a rész pont azt hangsúlyozta, hogy ő nem szerelmet érez (még) Nessie iránt, csupán a védelmező, a testvér, a barát szerepét tölti be, amíg a megfelelő korban nem lép a lány. Nem irigylem Tay-t, de ügyesen oldotta meg a feladatot!
A harc jelenet, ami a könyveb nem is szerepelt. Sajnos az az igazság, hogy a legtöbb izgi rész nem is szerepel a könyvben, csupán Melissa Rosenberg kreativitásának köszönhetjük őket.
Úgyhogy a fiúknak üzenem, akik az akció reményében térnének be a könyvesboltba és vásárolnák meg a könyveket, hogy azt nem fognak benne találni!
A „ harc” vége egyébként kiszámítható volt. Jacob bevésődött, ezért a többi farkas nem bánthatja Nessie-t. Így szép és jó, és főleg kerek a történet. Már csak egyet nem értek. Hogy voltak képesek hallani Jacob gondolatait, mikor Jake kiválásakor megszakadt az összeköttetés a falkatagok között? Ha valaki tudja a választ, azt kérem, ossza meg velem!
Bella újjászületése. Kissé komikusra sikerült. Először egy csontvázat látunk(szó szerint) az asztalon feküdni, majd szépen lassan bombanővé változik a belülről szétzúzott lány. Oké, tudom, hogy a vámpírok regenerálódnak, de ez akkor is mulatságos.
A Dr. House-ba illő jelenetek igen figyelemfelkelőek, és jól megszerkesztettek, bár sokan nem értették(köztük én először), mi volt az a jelenet, mikor Bella mellkasa hirtelen megemelkedett. Sokan úgy vélték, hogy végre lettek mellei szegény lánynak. xD A viccet félretéve, igen nehezen lehet rájönni, hogy a bordái újra épek lettek ezáltal. Az abszolút koronát pedig a kisminkelődés adta számomra. Rémes!
Viszont kompenzálta mindezt a következő jelenet, ami a visszaemlékezés, vagyis inkább az emlékek elraktározása. IMÁDOM! Főleg, hogy rengeteg Alkonyat jelenet volt fellelhető benne. Majdnem megkönnyeztem a fiatalkori Charlie-t és Renee-t a kis Bellával. Teli találat volt az egész!
A vége pedig kiszámítható, de ettől függetlenül izgalomfokozó is. Várakozás, majd egyszer csak kinyílik Bella szeme, ami vérvörös. Bumm, és az ember máris elkezd visszaszámolni a következő részig!
A Volturi jelenet szellemesen volt kitalálva, de Aro utolsó balsejtelmű mondatától a néző – majdnem két óra után - felcsigázottan hagyja el a termet.

Összességében tetszett a film, bár nálam az Alkonyatot semmivel sem lehet felülmúlni. Akár van benne fél pucér Jacob, akár látom Edward meztelen hátát, a kezdeti csodálatom örökké az Alkonyaté marad!
A film 10/7 nálam!

Zene

Alexandra Patsavas és Carter Burwell újra nagyot alkotott. A soundtrack most már igazán megérdemelne valamilyen díjat elismerésül. A score album megjelenését pedig izgalommal várom. Köszi Carter bácsi, hogy ismét hallhattuk Bella altatódalát. Könnyes lett a szemem, mikor felcsendült.
A zenék együtt, 10/10!

Szereplők

Jöjjön a fekete leves. Tényleg rövid leszek. Kezdem a szerintem legrosszabbal, és így haladok a legjobbig.

Kristen: Nem mondhatom, hogy rosszul játszott, csupán hozta a tőle megszokott semmit. Azt hittem ebben a filmben legalább 1x láthatom mosolyogni, vagy legalább valami érzelmet felfedezhetek az arcán, de megint túl optimista voltam. Megmondom nektek az őszintét, hogy Kristent egyáltalán nem tartom tehetségesnek. Mikor Rob az egyik interjújában azt mondta, hogy szerinte ő korunk egyik legtehetségesebb színésznője, hát elborzadtam. Oké, hogy szerelmes belé, de azért nem kell ennyire elfogultnak lennie!
Visszatérve Bella megformálásához. Én még mindig osztom azt a véleményemet, miszerint nem jó embert választottak a karakter megformálásához. Semmi élet, semmi tűz, semmi érzelem nincs benne. Sajnálom, ha most többetek érzéseit megbántottam, de én ezt érzem.
Az esküvőn majd’ elájult, túlzásba vitte az izgulást, majd egy rohadt kis mosolyra se futotta tőle. Aztán, mikor tudatosult benne, hogy anya lesz, megint csak állt a tükör előtt és bambán nézett. Könyörgöm, legalább mosolyodjon el, vagy sírjon! Még az is jobb a semminél!!!!!
Viszont ennyi rossz után van egy kis pozitívum is. Mikor Edward közli vele, hogy hallja a baba gondolatait, tényleg tűrhető volt az alakítása. Bár azt a jelenetet Rob vitte, azért Kristen is mutatott nekünk valamit abból a színészetnek nevezett valamiből.
Kristen alakítása - sok jóindulattal - 10/4!
(Ha szeretnétek egy elviselhető Kristen filmet nézni, figyelmetekbe ajánlom a Speak!, Beszélj! című alkotást.)

Rob: Nagyon boldog vagyok, hogy már csak egy rész van vissza ebből a fancsaliképű Edwardból. Ebben a részben már annyira nem is volt „Nincs kedvem élni!” ábrázata, de azért egyszer-kétszer odamondtam volna, hogy nézz már úgy, mint aki élettel teli. Szeretem Robot, mint színészt, sőt ő a kedvencem, de nem Edward eljátszását tartom élete fő művének. Ez a szerep olyan kis langyi. Azonban ebben a részben valóban egy kicsit emberibb oldaláról mutatkozott meg nekünk. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem az összes film alkalmával az jött le, hogy Edward jobban odavan Belláért, mint fordítva. Ilyenkor gondolkodom el, hogy ez vajon az életben is így van?
Hagyjuk is ezt a témát, inkább térjünk vissza Eddie fiúhoz. Most minden szerepben megmutathatta magát. Romantikus, vicces, aggódó, és a végén felszínre tőrt az apai ösztöne. Imádom, ha Rob kisgyerekekkel szerepel.
Összességében tetszett, ahogy a rá bízott feladatot megoldotta, de az Alkonyatban nyújtott alakítását nem tudja űberelni.
Kívánom, hogy kitudjon egyszer szakadni a búskomor ábrázatú vámpír szerepéből. Jóval tehetségesebb ő annál, minthogy élte végéig beskatulyázzák.
Rob 10/7et produkált!
(Rob filmjei közül érdemes megnézni a Little Ashest. Nem csak azért, mert ez még az Alkonyat mizéria előtt született alkotás, hanem mert egy igen csak bonyolult figura bőrébe bújik.)

Taylor: végül itt van nekünk Tay, aki most bontakozott ki igazán. Épp a minap néztem meg az Újholdat, ahol még nagyon félve próbálgatta a szárnyait. Mostanra azonban (nem mondom, hogy profivá, mert attól még távol van) jóval szakszerűbbé vált. Jacob karaktere nagyszerűen illik hozzá, és ő pontosan tudja, hogy mennyit kell hozzáadni a figurához. Fiatal kora ellenére én nagy jövőt jósolok neki. Drukkolok is neki, hogy sikerüljön továbblépnie, és sok remek produkcióba láthassuk még viszont.
Taylor játéka 10/7,5!
(Tőle csak az Elhurcolva című akciófilmet tudom nektek ajánlani, illetve a Valentin napot, bár az egy limonádé film, amit csak Taylor miatt ne nézzetek meg!)

9 megjegyzés:

Kitti írta...

:DDDDDDDDDDD
Lillum!!! Hihetetlen vagy!!! :)
Nevettem olyan jókat!! :)
Kezdeném én is az én beszámolómat! :)
Először is: Én is megnéztem a filmet már NÉGYszer, és (millió Bocsi Lillum, de) nem találok benne semmi kivetnivalót!!
Na, jó! Talán vannak dolgok, amikben egyetértek, de azért leszögezném, hogy Nekem ez a rész az abszolút kedvencem!!!
Ahogy olvastam a véleményed igen csak lehervadt a mosolyom, mivel engem komolyan elvarázsolt ez a rész!! :)
Le a kalappal a rendező és a színészek előtt is!!!
Egyetértek a New Moon-ról szóló véleményeddel, mert az számomra is felért egy katasztrófával... Nagyon nem tetszett az a rést!!!
A 3. szerintem is tűrhetőbbre sikerült, és mindig úgy gondoltam, hogy nekem az 1. rész lesz az örök kedvencem!!! Erre tessék!!:)
Nagyon tetszett a Hajnalhasadás!!!
Nálam *5-ös a film!!!
Szintén tetszett, hogy Jacob-al indul a film!!
Én mindig is eléggé vérfarkas ellenes voltam, és nagyon nem bírtam őket, de amit ebben a filmben Jacob és Set alakít, az nagyon bejött!! :)
Tetszett az Edward-os visszaemlékezés is, csakúgy, mint az amikor Bella elmondta Edward-nak, hogy miért hiszi, hogy meg tudja csinálni az átváltozás utáni időt!!
OK! Tudom, hülyén fogalmaztam, de én már ugyan vissza nem törlöm! :)
Én is nagyon bírtam a rémálmot!!!
Esküszöm, ez a kedvenc részem!!
Az a legjobb, hogy szinte 100%-ban átadja a könyvet!!! :)
Az esküvő, a nászút, a terhesség, és minden olyan volt, amilyennek szerintem lennie kellett! Bár a szülés... Háát! :O Az tényleg kemény volt, és örülök, hogy csak ennyit mutattak belőle!! :)
Az átváltozás, és Jacob bevésődése! Hmm, IMÁDTAM!!!! Ne nevess ki Lillum, de komolyan!!!
Aztán jöttek a farkasok!! A barátnőm akivel néztük, nagyon várta őket, és el volt halva tőlük!!! Meg kell mondanom, hogy nekem is tetszettek!!
Bár! Kihagytam volna, hogy Callen-ékra támadnak!!! Az valahogy nekem nem illett a képbe, mivel pont ezt a részt tartottam a leghitelesebbnek a könyvvel! Abban pedig ilyesmi nem volt... Mindegy is!!
Szóval kiugrik Jacob és átlényegül farkassá!!
LILLUM!!!!! AZÉRT HALLJÁK EGYMÁST MÉG ÍGY IS SAM-EL,MERT AZ ALFÁK,IGAZ CSAK KÖZELRŐL,DE HALLJÁK EGYMÁS GONDOLATAIT ÉS PARANCSAIT,HOGY ÖSSZE TUDJANAK DOLGOZNI!!!
Ez benne van a könyvben!!
Bár bevallom először mikor a moziban megláttam, azt hittem Edward a tolmács!!! Hehheeee!! :D

Kitti írta...

Folytatás, mert nem tudtam egyben küldeni:

Most pedig jöjjenek a szereplők!!!
Kristen: Szerintem ebben játszott a legjobban!!!
Annyira jól átadta mindazt, amit a könyvben olvasás után a karakterébe képzeltem!!!
Ok-Ok! Tényleg hiányzott a mosoly az arcáról, de ha jobban megnézed látszik a szemében, hogy mikor az apjával megy az oltárhoz és meglátja a rá mosolygó Edward-ot csak úgy csillog a szeme!!
Még egy nagyon kis halovány mosoly is bujkál az arcán!!! A könyvben is izgul!! Méghozzá eléggé!!
nem tudom, de szerintem tényleg jól játszott!!
Tetszett mindenhol!! Az esküvői csóknál is jók voltak!! Aztán ott volt a nászúton a csábítós jelenet!! Hihetetlen volt!! Igaz, hogy ott Rob alkotása vitt mindent, de Kris sem volt semmi, ahogy odasétál szégyenlősen a falhoz és a pózolás közben elneveti magát!!! :)
Nagyon tetszett!!
Igen, igen!! Mikor kiderül a terhesség az más tészta!! :S
Ott valahogy én sem tudom jól értelmezni, hogy mit akart kifejezni!! Talán a sokkot, hogy Edward "izénak" nevezi a közös babájukat???
Nem tudom, de lényegében nálam elérte Kris a 10 pontot!! :)
(Én mondjuk amúgy is kedvelem, mint színésznőt, meg embert akár milyen is, úgyhogy lehet egy kissé elfogult voltam!! Akkor Bocsi érte!!) :)

Robert: Hát igen!! Itt nevettem csak igazán!!
Fancsali képű Edward!! Igen! Tényleg az volt, de az Ő szerepe pont ilyen a könyvben is!! :)
Mindig mindenért csak aggódni tud, ami Bella-val kapcsolatos!!!
Nekem is tetszett mikor végre kifakadt, és kiabált egy sort a szerelmével!!!
Szerintem ebben a részben már nem is volt olyan szenvedő alany, mint a korábbiakban!!!
Jahh, és messze ebben a részben nézett ki a legjobban!! És nem csak ő, hanem Kristen is!!!
Nálam rob alakítása is 10-es!!
Most komolyan! Kezdem bénának érezni magam, hogy ennyire el vagyok halva ettől a résztől, miközben Te ennyire nem... :S


Taylor: Szerintem is ebben volt a legjobb!! Ez talán azzal magyarázható, hogy kissé érettebb lett!
Nagyon bírtam amikor olyan gúnyosan beszélt Bella-val, és Edward-al!!!
Sőt! Jók voltak a beszólásai is!!! :)
Pl. hogy hozhatott volna pár kék lufit!! Ez is volt a könyvben, de a grimasszal, amit vágott miközben ezt mondta, mindent vitt!!
Tényleg tetszett!!! :)
A bevésődésen nevetnem kellett!! Komolyan!!
Valahogy nem így képzeltem, de jó volt!!
Lényegében ő is jó pontot kap tőlem! Mondjuk egy 9-est!!! :)

Összességében: Nekem nagyon bejött a film!!
Totális kedvenc az összes közül!!!
Esküszöm ezt csinálták meg a legjobban!!!
A rendezőé minden elismerésem!!! Jahh, és a színészeké is!!! :)

Véleményezd Lillum!!! :)
Puszillak!!!!!!!!!!!

Lilluci írta...

Szervusz drága Kitti!! :)

Először is köszönettel tartozom, amiért vetted a fáradtságot és 1:elolvastad ezt a hosszú véleményt/kritikát, és 2:te is leírtad a véleményed a filmről!!
Nekem a te beszámolód csal mosolyt az arcomra egyes részeknél.
El kell, hogy mondjam, hogy a kissé negatív leírásom ellenére nekem is nagyon tetszett a film. Ha nem így lenne, nem néztem volna meg 3x moziba, csak tudod sajnos van egy átka, hogy újságírást tanulok, és ennek keretén belül van médiaismeretem, hogy mindenben meglátom a rosszat, sőt szinte már arra vagyok kihegyezve, hogy azt megtaláljam.
Bill Condon rendezésével semmi bajom sincs, szerintem Cathrine után ő jön a sorban. Szeretjük őt nagyon, és köszönjük, hogy egy ilyen csodás filmet hozott össze nekünk!!
Köszönöm a válaszodat a kérdésemre. Egy éve olvastam lassan a Hajnalhasadást és nem emlékszem rá. Most valahogy nem készültem rá a filmre, pedig az összes többi rész előtt újraolvastam az adott könyvet. :/ Valahogy már nem bíztam a sikerben, és nem láttam értelmét újra elolvasni, pedig jót tett volna. Sok rész kiesett! :S
Tiszteletben tartom, hogy te szereted Kristent, csak azt nem értem, hogy miért van mindenki elájulva tőle??? Semmit nem csinált, lényegében ülnie kellett és depisen merednie, mert a többit elintézték a sminkesek meg a számítógépesek.Mind1 is, nem akarlak megbántani, elfogadom, hogy te szereted őt, mint színésznő.
Nem is akarok róla több szót ejteni, mivel én negatívan látom őt teljes mértékben.
Jogos lehetne a kérdés, hogy akkor mi a csudának írok RS-t nem igaz? :D Válasz: Rob miatt!
A nászutas csábítós az egyik favorit jelenetem, ott nem volt gond a mimikával. ;)
Kitti, a terhességnél még nem lehetett sokkos attól, mert Edd izének nevezte a gyereket, mert az csak az utána következő jelenet. Nem értem azt a részt, sztem rossz, úgy, ahogy van. Ráfért volna egy újrafelvétel!
Ne kérj bocsánatot a véleményed miatt, én elfogadom. Az a jó, hogy mi emberek különbözőek vagyunk! :)
Tudom, hogy Edward alapjában véve fancsali és aggodalma, de néha túlzásnak érzem. Jó lenne, ha látnánk néha a tökösebb oldalát.
Én még mindig tartom, hogy az Alkonyatban néztek ki úgy a szereplők, ahogy azt Steph megálmodta. Nekem ott jött be a legjobban, most már úgy néz ki szegény srác, mint egy kriptaszökevény. xD Bocsi, Rob, de szerintem te is egyetértenél velem! :D
Én azért adtam Robnak 7est, mert a többi filmjében ezerszer jobban alakít. Ez nem csak az ő hibája, a szerep nem engedi, hogy jobban kibontakozhasson.
Ja, és nem vagy béna!!!!!!
Tay fiú pozitív csalódás nekem is. Kissé hiányoltam a Rose-Jacob civódást, de azért így is voltak kacagtató jelenetei. Pl. mikor mondta, hogy kidobja a taccsot, ha Bella megissza a vért. Nem tudom, ahogy mondta az nagyon vicces volt. :D

Én is emelem kalapom a rendező, és a színészek előtt. (nem mindegyik előtt persze)
Izgatottan várom a befejező részt, bár azt nem, hogy megint Bella legyen a sztár. Kicsit uncsi, hogy mindig ő a menő. :S
De ez van, ezt kell szeretni. Már csak abban bízom, hogy Steph megírja a Midnight Sun-t és akkor végre Edward is érvényesülhet! :D

Köszönöm szépen a véleményedet, örülök, hogy megosztottad velem! :)
Puszillak drágám <3 (L)

Névtelen írta...

Szia!
Nos,mint elvetemedett rajongó,kézen fogtam az én drága férjemet,és ellebegtünk a premierre./Mondjuk,én majdnem szó szerint,annyira izgultam már a közel másfél év várakozás után/
Óriási elvárásaim voltak a filmmel szemben,bár a könyv rongyosra olvasása után tisztában voltam vele,hogy úgysem lesz benne minden,amit szeretek,vagy ami szerintem kihagyhatatlan.
És bár tetszett a film-azóta már négyszer megnéztük-azért van,amit nagyon hiányoltam.
Az esküvő nagyon szép lett,bár ahhoz képest hogy múlt század végi ruhát terveztek Bellának-ugyebár szolid visszafogottság,kevés cicoma stb.-szerintem kicsit furcsa volt a túl nyitott háta.Ne érts félre,nem a prűd madamot akarom megjátszani,nekem végül is tetszett a ruhája,csak az összhatás volt fura.
Hiányoltam pl.a könyv alapján nagyon várt táncokat-hogy Bella mindenkivel táncolt,az olyan aranyos lett volna,főleg Jasperrel,aki ugye hatalmas utat járt be mióta a lány a családba került,önuralma nagyon sokat fejlődött.
A nászutas rész nagyon szépre sikerült,bár ott meg a férjem hiányolta Bella próbálkozásait-hiszen egy teljes hétig "dolgozott" azon,hogy újra elcsábítsa a férjét.
Lett volna még néhány ötlete,engem jól megnevettetett velük.
/Férfiak.../
Rob utolérhetetlen volt a "sokkot kaptam" jelenetben,csillagos ötös.
És utána a hazatérés.Nos,bár a könyv itt is homályba burkolózik,azért én hiányoltam a fogadtatást-ahogy a család fogadta őket,immár tudván,miért rohantak haza sebbel-lobbal.
Megnéztem volna Emmett reakcióját,vagy pl.Jasper képét,amikor Carlisle diagnózisa helyesnek bizonyul.
Bella sokkolóan nézett ki,csonttá soványodva,szinte elszürkülve.Nem csoda hogy Jake kiakadt tőle.
Na,itt nagyon hiányoltam Jake és Rozalie összezörrenéseit,amikor Jacob rájön,hogy Rosaliet egyedül az hajtja,hogy a baba rendben legyen,cseppet sem foglalkozik Bellával.
Ez volt az első olyan momentum,mely eggyel közelebb hozta őt és Edwardot egymáshoz.
Meredek volt a vérivós jelenet,dehát ez már a könyvben is sokkoló volt,ekkor döntöttem el végleg,hogy kiskamasz lányaimat nem engedem a film közelébe még pár évig.
Hiányoltam azt is,ami a könyvből jobban kiviláglik,az,hogy Jacob hogyan kerül egyre közelebb a családhoz,és Edwardhoz,lépésről lépésre,ahogy Bella terhessége halad egyre előbbre,és a végén

Névtelen írta...

/bocs,egy kis géphiba miatt nem tudtam befejezni/
Szóval,a végén Ephraim örököseként-mint Alfa-engedélyt ad Edwardnak hogy átváltoztassa a lányt,akinek ez az egyetlen esélye az életben maradásra.
Ezzel végképp férfivá érett a farkasfiú,egyúttal teljesen más alapokra helyezte a korábbi szerződést,melyet jelen pillanatban a másik falka már nem tartott érvényesnek.
És hogy hogyan hallották egymás gondolatait?
A könyvben említik,hogy Jake rájött,hogy farkasként,ha akarja,hallja a másik Alfát,és rajta keresztül őt is hallhatja minden falkatag.
Szinte könnyeztető volt Edward és Bella újbóli egymásra találása,amikor meghallotta a baba gondolatait-a babáét,akit szörnyetegnek,gyilkosnak hitt,és aki máris imádta a hangjukat,szeretetet közvetített feléjük,nehéz,szűkös helyzetében is jól érezte magát.Ekkor fogta fel igazán,hogy apa lesz.
A születés-jelenet pont annyira volt drámai és sokkoló,amennyire vártam,szerencsére nem ment át
horrorba,viszont Edward elkeseredett küzdelme talán még jobb lett,mint vártam,a kétségbeesett,soha-fel-nem adó küzdelem amellyel
harcolt a szerelme életéért,még levegőt is elfelejtettem venni.
Szerintem remekül megoldották a belső képekkel,ahogy Bella testi sérüléseit meggyógyítja a vámpírméreg,összeforrnak törött csontjai,eltűnnek harapott sebei,és végül ahogy emlékei örökre elraktározódnak benne.
Aztán,ahogy az újszülött vérvörös szemei felpattannak,egy új,örök életre...
Váó,az nem volt semmi.
A bevésődés jelenet nagyon tetszett,jobban nem is sikerülhetett volna.
Szóval,nekem összességében tetszett a film,alig várom a folytatását.
Bár időrendiségben talán korai volt benyomni a Volturis jelenetet-apropó,nem Giannának hívták azt a lányt,még az Újholdban?
Hiszen itt még béke és boldogság uralkodik a család körül,a Volturi csak később kezd akcióba,Irina árulása után.
De persze,nézőcsalogatónak nem rossz.
Mondjuk,inkább megnéztem volna egy előzetest a következő részből...
Dehát,ne legyünk telhetetlenek.
Még egy év...csak kibírjuk valahogy...

waltex írta...

Szia!
Én csak röviden egy kérdést szeretnék föltenni: Robnál említetted a Little Ashes című filmet.
Kérdésem: Hol tudnám megnézni az egész filmet?

előre is köszi:Waltex

Kitti írta...

Örülök Lillum, hogy ezt is megbeszéltük!! :)
Szerintem reménykedjünk együtt abban, hogy a befejező részben végre láthatjuk Rob"tökösebb" oldalát is, pláne, hogy ott elvileg totális a boldogság a Volturi érkezéséig! :)
Szerintem ott mutatkozik majd csak igazán meg az az énje, hogy mi mindent képes megtenni azokért akiket szeret, és a saját boldogságáért!! Szerintem nagyon dühös lesz a világra,és a Volturira, hogy pont akkor, mikor már mindene megvan, sőt még több is, mint amire valaha vágyhatott, akkor akarnak végezni vele és a szerelmével, sőt a kislányával, és az egész családjával!!!
Alig várom, hogyan alakít majd!! :)
A szereplők pontozásánál viszont totálisan igazad van!!
Robert alakított már jobban is, mintEdward-ként! :) Nagyon várom már most a befejezést!!!
Jahh, és Kristen-el szemben is egy kissé elfogult voltam, mivel engem sem varázsoltak el a filmjei, de itt tényleg tetszett és imádtam az alakítását!!! :)
Én is úgy várom már a teljes Midnight Sun-t!!!
De jó lenne, ha a közeljövőben elkészülne!!! :)
Olyan jó lenne olvasni!!
Azért örülök, hogy Neked is tetszett a film!!
Sőt! Gondolhattam volna, hogy mint reménybeli újságíró előbújik Belőled a kritikus éned is!! :)
IMÁDLAK Lillum!!! Minden egyes alkotásoddal és anélkül is!! :)
Alig várom, hogy miután elvégezted a sulit, (és még mindig érdekel) és elhelyezkedsz ebben a szakmában olvashassam a kritikáidat!!!! :)
Minden esetre bizonyos dolgokban nagyon is egyetértek Veled, másokban meg ugye nem, de ez mit sem változtat azon, hogy véleményt írjak Neked!! Sose köszönd a véleményem!!
Ha valaki, akkor Te megérdemled, hogy mindig reagáljak a közzé tett Irományaidra, bármi is legyen az!
Te vagy a Legjobb, és a Legnagyobb Kedvencem!!!
És ezt teljesen őszintén mondom, vagyis írom!!! :)
Puszillak Drága Lillum, és Vigyázz Nagyon Magadra!!!!
Millió puszi

Andi írta...

Drága Lillu :)

Hát kicsit meglepett az elemzésed szó se róla :)
Eléggé lehúztad a színészgárdát :P ami nem gond ez a véleményed és kész, azért remélem nem haragszol meg ha én is elmondom az én véleményemet.
Rövidke bevezető: Mikor először láttam a filmet föl sem tűnt, hogy benne van Bella (Kris) az a helyzet hogy le sem vettem a szemem Edwardról :$ aztán másnap elmentem és megvettem a könyvet és két nap alatt kiolvastam majd megnéztem még egyszer az első részt és akkor leesett, hogy ez a kiscsaj tényleg jó színésznő és pont abban rejlik a tehetsége hogy 99%-ban adja vissza Bellát. Tudom hülyeség és ne vess meg érte de a négy könyvet több mint ezerszer olvastam most is és folyamatosan ezt teszem mégha más könyveket is bújok azért ez a négy kötet állandó az életben. Na mindegy. A lényeg Mayer megálmodta a két búval bélelt szerelmest és ezek a hülyék meg képesek úgy eljátszani ahogyan az az írónő megalkotta. Én nem annyira szeretem Krist kicsit furi nekem de elismerem hogy Bellát kurva jól eljátsza, és nekem azt adta vissza harmadjára is a film amit a könyv. Ugyan az az esküvőn és a nászúton de még a terhességnél is ugyan így képzeltem el. Szóval bocsi de nem értek veled egyet ebben bármennyire is szeretem az írásodat :) Ja majd elfeledtem :) előre is bocsesz de szerintme Krisnek nem az a dolga hogy túl sok érzelmet mutasson Bella karakterében hanem az hogy minimálisat és ez szerintem azért van hogy akinek nem kerek így a sztori az megvegye a könyvet és úgy tudja meg hogy mit miért tesz. Kicsit hatás vadász de ez is a dolguk. :)

Rob: Hát ő az akivel rohadt elfogult vagyok de megpróbáltam a barátaimnak is úgy elemezni mint aki nem imádja őt. A színészi képességei szerintem annyira nem, hogy is mondjam szóval nem egy Tom Hanks aki két év alatt két Oscart is bezsebelt. Tehetséges és Edward búval baszott képe kifejezetten jól áll neki és csak úgy mint Krisnek neki is egy megálmodott vámpírt kellett eljátszania. Sok választása nem nagyon volt hiszen a karakterek adottak nem tud brillirozni ha egyszer a szerepköre nem engedi meg. Rob amolyan a kicsiből kihozza a maximumot és az úgy jó karakter. Azért neki még fejlődnie kell. De szerintem egy tuti szerep kellene neki (ami eddig még nem nagyon jött el az életében) és akkor kibontakozhatna az amit várunk tőle. Bár képességeit és külsejét tekintetbe véve valószínű, hogy nem nagyon fog elrugaszkodni a hősszerelmes szerepkörtől. De neki én személy szerint megbocsájtom, hogy nem 100% bár ő emberileg is elvarázsol a vásznon inkább nézem s szép kezét és arcát meg többi testrészét mint azt hogy mit alakít. (Hű de rohadtul utálna ha ezt most olvasná.) Na mindegy Edwardot viszont rohadtul tud játszani mert ugyan úgy adta elő ahogy az Mayer leírta :)

Jacob: Hát vele egyáltalán nem vagyok elfogult nem jön be mint fiú és mint farkas sem viszont tény hogy nem volt rossz, bár annyira jó sem. Poénos volt és mérges meg sírdogált is vagyis ugyan azt csinálta mint amit Mayer megírt. Az viszont nagyon tetszett mikor felrúgta a motorját és egyből átlényegült meg mikor kiült a ház elé sírni az tényleg ott volt a szeren. Szóval jól játszott tény.

És az is tény hogy mind a három főhős azt adta amit a könyv szóval nekem bejött. És mint sok más embernek nekem is nagyon tetszett még nem tudom eldönteni, hogy ez a kedvencem de közel jár hozzá :) az tuti hogy még most hétvégén is megyünk a barátnőmmel mozizni és együtt vitatkozunk arról hogy ki a jobb és szebb színész és misztikus lény Edward Rob vs. Jacob Tay harc vívódik köztünk én vámpír ő farkas szóval asszem ennyi a véleményem.

Ui.: szerintem még a Gyűrűk urában sem alakítottak ennyire könyvhűen a színészek pedig ott van egy két nagy néz a szereplőgárdában.
Szóval nekem pont az tetszett ami neked nem :D :D :D na jó elcseszett egy emberke vagyok basszus :S
na mindegy legyél rossssz és millió puszi
Andi

Névtelen írta...

Szia Lillum!!!!!
Tudom tudom kicsit megkésve de eljutottam idáig is. Szóval most, hogy már négyszer láttam a filmet, és majd egy hónap eltelte még nekem is elég volt arra hogy feldolgozzam a látottakat.
Viszont mire ideértem és elolvastam a hozzáoszlásokat sok ujjat írni már nem tudok. Én Andival értek teljesen egyet. Szerintem is teljesen jól megoldották a szereplők. Sőt én Kristennel vagyok a leginkább megelégedve, és tényleg csak azt tudom mondani hogy teljesen a magáévá tette a szerepet. Persze persze Rob is nagyon jót alakított. nagyon tetszett egy két nyilatkozata a szerepével kapcsolatban és elég jól rávilágított bizonyos helyzetekre hogy miért így oldották meg. És az is tetszett, hogy képletesen lepapucsozta Edwardot de ha igazán jól belegondolok, teljesen igaza van.
És egy kicsit itt visszakanyarodnék Krishez.
Szerintem is teljesen jól játszotta el. Tényleg teljesen könyvhű volt.
Én két dologgal nem értek veled egyet az ő játékával kapcsolatban. Az egyik az esküvő. Hát ehhez nem nagyon tudok hozzászólni ugyanis nekem még nem volt, de azt kaptam vissza teljesen amit olvastam. Végig szorong és mikor meglátja Edwardot teljesen elveszik a szemeiben. Én ezt vártam és ezt is kaptam.
A másik a terhesség.
Szóval adott egy tizennyolc éves lány aki soha nem is vágyott gyerekre, és elvileg soha nem is adatik meg neki a párjából kifolyólag. Mert ugye a vámpíroknak ne lehet gyerekük.
És akkor ott ülünk a fürdőszobában és elkezdünk számolni hogy akkor miért is nincs még felbontva a kis doboz? Biológiai ismeretei vannak tehát sok választás nincs. De más magyarázat sincs tehát marad a gondolat terhesség. Jön a telefon a "pasi" is sokkoltan áll (amit Rob nagyon jól eljátszott) és senki nem tud semmit. Aztán megmozdul benne valami. Ami szintén az ismereteiből adódóan lehetetlen. És a következő kép már Edward magához tér és pakol megjönnek a takarítok és látja hogy valami fontosról folyik a csevely de érteni nem ért egy szót sem. Ja azt majd el felejtettem hogy a férje megnyugtatja, semmi baj drágám hazamegyünk és apám kiszedi belőled azt az izét. És már mennek is a reptérre és Bella telefonál Rosnak.
Szóval igazából nem nagyon értem hogy hol kellett volna mosolyognia. Viszont amit hiányoltam a filmből az az hogy várják őket és hogy Rose karjaiba szaladjon Bella. Na ott már el tudtam volna képzelni tőle egy szégyenlős mosolyt.
Ja és amivel viszont veled értek egyet az Edward kifakadása. (Bár ez nincs a könyvbe.) Na az nagyon bejött. Végre szegény fiún is látszódtak igazi érzelmek nem csak a szenvedés.
Egyszóval én csak azt tudom mondani hogy én személy szerint imádtam.
És ami nekem még élmény volt számomra, amikor a baba hangját meghallja Edward. A négy film alatt először önfeledten és felszabadultam nevetek.
Ja biztos írták mát a többiek is, hogy két alfa tud kommunikálni egymással és csak azt hallják amit a másik enged.
Hát nagyjából ennyi lenne de biztosan eszembe jut majd még valami amit kifelejtettem.
Puszi Orsi